dilluns, 3 de juny del 2013

Jack Vance (1916-2013)


Aquesta setmana ha mort l'autor nord-americà de ciència ficció i fantasia Jack Vance (1916-2013). 

No explicaré massa cosa d'aquest autor (d'altra banda, ja hi ha altres planes com la wikipedia que n'expliquen extensament la seva biografia) que per mi ha estat bastant, no diré desconegut per que si que l'he sentit anomenar però si inexplorat per part meva. Si us soc sincer no he llegit res d'aquest home, tot i que si que tinc unes quantes de les seves obres més rellevants. Aquesta pot ser doncs, l'ocasió per a donar-li una nova oportunitat i fer-li, així, el meu petit homenatge. Qui s'anima i les comentem?.

A Espanya, va ser la sèrie de Martinez Roca, Gran Super Ficción la que li va dedicar més atenció, tot i que algunes altres apareixen en col·leccions com Ultramar i altres més velles. Son precisament les edicions de Martinez Roca les que tinc.

Jo personalment tinc d'ell en la edició de Gran Super Ficción, les següents:

Sèrie Cúmul estelar o Cicle d'Alastor 
  1. Trullion:Alastor 2262 (1973)
  2. Marune:Alastor 933 (1975)
  3. Wyst:Alastor 1716 (1978)
Un trilogia que és un recorregut per les múltiples cultures que podem trobar a un cúmul estelar format per trenta mil estels amb tres mil planetes poblats per més d'un trilió d'habitants


Serie Crónicas de Cadwal 
  1. Estación Araminta (1988)
  2. Ecce y la vieja Tierra (1991)
  3. Throy (1992)

Cadwal és un planeta declarat reserva ecològica. En ell conviuen dues societats: Els naturistes, encarregats de preservar la reserva ecològica i els immigrants il·legals, que busquen esquivar les estrictes normes dels naturistes per a extreure'n els recursos.



Serie Los príncipes demonio 
  1. El rey estelar (1964)
  2. La máquina de matar (1964)
  3. El palacio del amor (1967)
  4. El rostro (1979)
  5. El libro de los sueños (1981)

Argument senzill: Un nen presencia com uns assassins maten a gairebé tota la seva família. Però en queda un que es dedicarà a entrenar al nen i preparar-lo per a la venjança.



Pel que he vist, no es tracta de grans obres importants, però pel que he pogut copsar per internet, són riques en imaginació i molt divertides. Que més es pot demanar?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement