dijous, 24 de juny del 2010

Això del iPad és de ciencia ficció

Ja tinc el iPad i la veritat és que és una gran maravilla. el somní de qualsevol seguidor de ciència ficción s'ha fet realitat. Més concretament de qualsevol seguidor de Star Trek. Vaig per casa com un membre de la tripulació de l'Enterprise, amb el meu iPad sota el braç. Jo crec que el seu punt clau és la immediatesa amb que fas les coses. No et cal esperar a carregar el SO per a navegar o mirar el correu. Ho tens a l'abast per a fer-ho servir IMMEDIATAMENT. I això és el molt important. La simplicitat i el disseny amb que fa les coses és un altre dels seus punts forts.

Anem a fer una mica de tecno-història: La relació entre la prolífica saga i la casa de la poma (Apple) ja ve de lluny. Apple i Star Trek han seguir vides paraleles de mutua coexistència. Cada model d'ordinador tenía el seu joc de Star Trek associat. El primer Macintosh plus de la història se li va regalar al creador d'Star Trek, Gene Rodenberry. El primer projecte d'Apple per passar el processador dels Mac a Intel tenia com a nom en clau Star Trek.

Video del videojoc Star Trek II a l'Apple II


I viceversa, els ordinadors de l'Enterprise als films de la pantalla gran eren de Apple. Encara recordo aquella escena de Star Trek IV quan els membres de la tripulació es veuen obligats a viatjar al passat segle XX i l'enginyer Scotty es troba intentant fer funcionar un Mac, esperant alguna forma de comunicació més moderna que un senzill ratolí. Aquí la teniu:


si no us va be, aquí la podeu veure millor:
http://www.youtube.com/watch?v=Hh3C0vyyttk&feature=related

Una altra curiositat, un anunci de Macintosh. Aquest cop relacionat amb 2001, una odisea de l'espai. El film de Stanley Kubrick:



A banda d'altres punts de connexió amb la ciència ficció com aquest, la relació entre Apple i Star Trek sempre ha estat molt estreta i s'han retroalimentat mutuament. Fins al punt que la tecnologia d'Apple comença a semblar la d'Star Trek amb la sortida de l'iPad. Com ja havia comentat en un altre post anterior, la semblança entre el estri que fan servir a Star Trek:TNG i el iPad és impressionant. És casualitat? No crec. Més aviat crec que s'han inspirat en Star Trek per a fer el iPad. Fins i tot, el nom és similar.
En aquest video podem veure el capità Picard amb un iPad:


I clar, tanta semblança al final tenia que apareixer l'aplicació per a iPad que emula el sistema operatiu dels ordinadors de Star Trek. El LCARS:

http://trekmovie.com/2010/04/11/new-lcars-ipad-application-released/



Doncs res més, vaig a la iTunes a veure si trobo aquest fantàstic LCARS i me l'instal·lo immediatament.

Llarga vida i prosperitat a tots i fins al proper post.


1 comentari:

  1. Ja t'imagino assegut a la cadira negra en plan Spok.
    Quanta paciència han de tenir els gats!
    Anna

    ResponElimina

Comenta lliurement