dilluns, 23 d’abril del 2012

Comic Book Men



Per si no ho sabieu, Kevin Smith, el director de Clerks, Malrrats o Chasing Amy entre altres, és un gran aficionat als còmics i també guionista. Però a més, és propietari (o co-propietari potser) d'una tenda de còmics que va batejar amb el nom d'una parella de personatges de la seva collita: "Jay and Silent's Bob Secret Stash". Ell però, no hi treballa. Hi té un equip de frikis/geeks/experts dels còmics i del fandom que li gestionen el 'xiringuito'. 
Comic Book Men és una sèrie per a la TV en forma de semi-"reality" show que s'ha muntat que segueix el dia a dia de l'equip de treballadors de l'establiment. A cada episodi, els membres de la tenda de còmics comenten amb ell, en un estudi de ràdio, els esdeveniments més rellevants que han succeït (i que han gravat) a la tenda
I us deveu preguntar, què pot passar que sigui interessant de veure en una tenda de còmics? Doncs a cada episodi reben visites d'aficionats que volen vendre "joies" del còmic com ara originals signats per l'autor, edicions rares, etc., o bé, articles de marxandatge de cinema o TV. Aleshores entren en un procés de regateig entre el client i els dependents de la tenda que constitueix el moment més tens del programa. Per exemple, a l'episodi 2 es troben que el client té aparcat a fora una rèplica del Batmovil de la sèrie de TV dels anys 60, i clar, el volen probar. O també entra un client que vol saber si el sabre laser que té, és realment un dels que van fer servir a Star Wars o és fals i en quant estaria valorat si se'l vengués. Per a certificar-ho fan venir un expert en marxandatge d'Star Wars que acaba concloent que, si bé no pertany a SW: A New Hope com creia el propietari, si que pertany a SW: Empire Strikes Back. El més impressionant és que l'article va costar al seu propietari 60$ i ara en valdria $7000. Fa molta gràcia anar seguint la lògica per la qual dedueix que no és un dels sabres làsers del primer film del George Lucas. Talment com si d'una antiguitat es tractés...
Tot això i més, adornat amb el sentit de l'humor habitual del Kevin Smith (i dels seus col·laboradors), que condueix magistralment el programa de radio i de pas l'episodi de TV.
Us ho recomano però només si sou frikis de nivell avençat. Absteniu-vos sinò. Us pot fer gràcia però no crec que us interessi gaire.

Enllaç de la sèrie
Comic Book Men – AMC


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement