dilluns, 11 de gener del 2010

Solomon Kane

En Solomon Kane és un personatge creat per Robert Howard, el creador de Conan (si, si, el bàrbar) del qual en va fer unes 8 històries a principis de segle. Es tracta d'un personatge torturat pel seu passat durant el qual, les ha fet de tots colors i ara intenta purgar la seva ànima que es veu que ja se la tenia demanada el Lucifer, convertint-se en un purità. Evidentment el destí li te preparat un altre camí. El context històric i l'ambientació sobrenatural resulten bastant atractius: Son temps d'Isabel I d'Anglaterra i ens presenta un entorn ple de fanatisme religiós, bruixeria, supersticions i a les novel·les a més, s'ens presenta un continent Africà inexplorat, ple de misteris, terror, ciutats perdudes, canibals, aventures etc,....
En quant al film, no, no és el Hugh Jackman!!! tot i que la primera impressió en veure l'anunci de TV, és que es tractava d'un clon de "Van Helsing". Aquell film de l'Stephen Sommers, impossible de digerir i fàcil d'oblidar, ple de monstres clàssics del cinema digitalitzats i d'efectes especials tan abundants com de poca resolució. Inclús el protagonista es caracteritza com Van Helsing i s'assembla fisicament a Hugh Jackman. Però desprès el film no va pels mateixos camins per sort.
Tampoc vull dir que sigui una obra mestra, no us enganyeu. Es tracta d'un film bastant discret, sense gaires pretensions, però que es deixa veure, sobretot trobo ben aconseguida l'atmosfera que crea asfixiant, angoixant, barrejant elements entre sobrenatural, gòtics, d'edat mitjana, fanatisme religiós, bruixeria,etc.... Un pel cansí l'afany del protagonista de ser un purità, però suposo que el personatge era així. D'altra banda un temps horrible tota l'estona. No para de ploure i nevar. Tot es brut i ple de fang i això ajuda a crear aquesta atmosfera depriment.
En definitiva, un film sense massa pretensions, discret, que no preten enganyar a ningú amb aires de superproducció i que et proporciona una bona estona d'entreteniment amb un bon acabat estètic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement