divendres, 27 de novembre del 2009

2012

Doncs que esperaveu, dramatisme 0 - efectes 100. Es una pelí de catastrofes amb aires de peli d'aventures. No hi ha dramatisme, sino acudits fàcils de dissabte a la tarda, crispetes i passar l'estona. Si voleu dramatisme us enxufeu Battlestar Galactica (no la sèrie dels 70-80 sino la del 2003) a la tele plana de casa i veureu el que és dramatisme. Els efectes impresionants, això si, s'han de veure al cinema. Per Deu, no la mireu en screeners ni artilugis similars o no tindrà cap gràcia. Els efectes especials, abundants, omnipresents. Però que passa?, estant perdent la gràcia?. I no em refereixo només a aquest film. Sembla que ha arribat un punt en que en efectes especials tot es possible fer. N'hi ha tants, tants, i es pot fer tot, que sembla que han deixat de tenir merit. Que qualsevol pot fer quelcom minimament potable ja sigui cinema o sèrie de TV. Tenen merit els FX? Ja se que parlo com un padrí, però quan no hi havien efectes per ordinador, es feien reportatges sobre com es duien a terme els efectes especials a les pel·lícules i el que costaven. Es veia el mèrit que tenien. Ara en canvi, tot es a base d'ordinador. Amb l'ordinador generen la realitat mateixa. Però segons com, si les hores de rendering no han estat suficients o be la resolució no era prou bona, tot sembla fals, un fals digital.
Ademés he observat que no es veuen igual els FX digitals a la TV de casa que al cinema. No se perquè però perden molt. Potser és la velocitat de refresc del cinema que és més gran. El cas és que a la TV es veuen més que son generats per ordinador. Un exemple d'això molt xocant va ser l'episodi III de StarWars. Al cinema donava el pego, en canvi la versió en DVD que tenim es infumable. Tot es veu molt més artificial. El palau per on es passejen l'Amidala i l'Anakin resulta molt fals.
M'estic desviant del tema. El film dona el que esperava. No defrauda si tens clar el que vas a veure. I amb els precedents del mateix estil ('Independence Day', 'El dia de mañana'), del mateix director (Roland Emmerich) , jo crec que està bastant clar el que et trobaràs.
S'acaba el mon... i el cinema també?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement