divendres, 27 d’abril del 2012

The Avengers (I)

Abans de començar permeteu-me un petit incís: des que s'ha instaurat la moda de la propaganda viral que les esperes es fan molt i molt llargues. Perdoneu però algú ho havia de dir...
Ara sí. Avui divendres podrem veure "The Avengers". El llargament esperat film en el qual desemboca una sèrie de films de superherois de Marvel. Una operació molt ben planificada des de fa molt temps. I el que ho hagin previst a llarg plaç, en un món on tot es decideix en funció dels beneficis immediats, ja ho considero genial. Clar que si algú pot fer-ho són ells.
En que consistia el pla? Avengers són un grup de superherois de l'univers Marvel de còmics. Així doncs fa una sèrie d'anys que han estrenat films dedicats a cadascun d'aquests personatges. 

Iron Man (2008)

El primer fou "Iron Man", el lider del grup. Darrera de la màscara hi tenim a Tony Stark, un multimilionari playboy i geni, protagonitzat pel carismàtic actor Robert Downey Jr. . Tot un encert, el paper li va com anell al dit. Ja al primer film d' "Iron Man" van deixar pistes que suggerien un argument més global. Ens presentaven SHIELD. L'organització del govern que més tard s'encarregarà de gestionar políticament el grup de superherois "The Avengers". I desprès dels títols de crèdit, podiem veure Samuel L. Jackson com a Nick Furia, líder de SHIELD, que reclutava a Tony Stark (i a Iron Man també) per formar l'embrió del nou grup.

The incredible Hulk (2008)

Hulk serà un altre dels components de l'equip. El 2008 s'estrena la segona pel·lícula dedicada al monstre verd. Aquest film realinea el personatge amb el pla mestre de "The Avengers" desprès de la versió de l'Ang Lee. Aquest cop Edward Norton és Bruce Banner. Per a seguir l'arc argumental, un nou final desprès dels títols de crèdit relaciona Hulk amb altres elements de l'univers Marvel. Tony Stark s'entrevista amb un general Ross (l'etern enemic de Hulk) deprimit pel seu problema amb el monstre verd. Tony Stark l'insinua que està reunint un equip.

L'increible Hulk. Escena final

Iron Man 2 (2010)

Desprès de l'èxit de "Iron Man" arriba la seqüela. Aquest cop enmig del film, en una escena que podria passar desapercebuda, avisen a l'agent de SHIELD que s'ha trobat quelcom força important al desert. Desprès dels crèdits podem veure que l'objecte que han trobat és el martell de Thor. Es van lligant les trames i es preveu que el proper personatge que veurem a la gran pantalla serà el Deu nòrdic.

Iron Man 2. Escena final post-crèdits

Thor (2011)

Kenneth Branagh és l'encarregat de dur a la gran pantalla el superheroi semi-deu nòrdic. Thor i Loki són els fills d'Odin. Loki és l'ovella negra de la família i Thor el jove irreflexiu i arrogant. Precisament aquesta arrogància és el que provocarà el seu desterrament del regne d'Asgard a la Terra, on aprendrà la humilitat i es dedicarà a fer de superheroi.
Novament trobem indicis i lligams que l'uneixen a l'univers Marvel. Per exemple, el Cub Còsmic d'energia que guarden a Asgard, podrem veure'l a "Captain America" en mans de "Craneo Rojo", l'arxienemic del capità.
Aquest cop l'escena post-crèdits ens mostra com SHIELD entrega el Cub d'energia al doctor Sieveg per al seu estudi. Però també ens ensenya com el científic parla per veu d'en Loki.


Captain America (2011)

La darrera de les pel·lícules que preparen el camí a "The Avengers". El cercle es tanca. Aquest superheroi es recuperat de l'època de la segona guerra mundial. Vet aquí que ens expliquen la seva història. Un jove nyicris es presenta voluntari a un experiment de l'exercit per aconseguir un supersoldat. Podem veure com coincideix durant la guerra amb el pare de Tony Stark. El seu enemic Nazi, 'Crani Roig', troba el Cub còsmic, (el mateix que tenien guardat a Asgard). Apren a controlar el seu poder per a desenvolupar noves i poderoses armes. Aquest si que és el darrer punt abans de 'The Avengers' i això es nota en l'escena final que és el trailer de "The Avengers"




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement