dijous, 3 d’octubre del 2013

Sèries de TV (nova temporada)

Comença una nova temporada pel que fa a sèries de TV. Algunes continuen a risc de fer-se pesades i cremar-se, i d'altres neixen amb l'esperança de sobreviure a les cruels estadístiques d'audiència i arribar a la maduresa televisiva. El temps ho dirà.
D'entrada hem assistit a la fi d'un mite de la televisió dels darrers anys. Una constant en l'univers televisiu que alguns argumenten que hagués tingut que acabar abans. I és que des del canvi de guionistes de la 4a. temporada, que queda lluny ja en el temps, que ha anat de mal en pitjor. Em refereixo a Dexter. La setmana passada és va emetre el darrer episodi de la sèrie, que va arribar a la 8a temporada. El desenllaç ha generat opinions per a tots els gustos, tot i que detecto un cert desencís generalitzat. Era complicat acabar d'una manera que satisfés a tothom, però no tant complicat acabar d'una manera que satisfés a algú. D'entrada la meva reacció va ser de WTF, però desprès vaig comentar la jugada i em van convèncer una mica de la conveniència d'aquest desenllaç. No en vull detallar res per no spoilejar. El que és segur és que  trobarem a faltar el "bo" de Dexter en l'oferta televisiva.
Una altra sèrie que arriba a la fi, que reconec que no es sant de la meva devoció (almenys encara, vaig pel principi de la 2a. temporada) i mira que la posen pels núvols, és Breaking Bad. Seguiré intentant mirar-la per que vull arribar a entendre perquè agrada tant.
I desprès dels finals, és l'hora dels principis. Under the dome. Basada en la novel·la del mateix nom de l'Stephen King. Em recorda en excés a d'altres sèries per l'estil com ara Jericho. Una sèrie coral de personatges que es posen en una situació límit degut a un fenomen extraordinari i misteriós, del qual no en sabrem l'origen fins que l'audiència decaigui.
Sleepy Hollow, és una altra aposta que intenta estirar el xiclet del gran film de Tim Burton del mateix nom. Allarga la mateixa llegenda del genet sense cap i la trasllada als nostres dies, afegint-li uns tints Bíblico-apocalíptics. Veurem que tal.
El plat fort per mi és Marvel Agents of S.H.I.E.L.D., és la sèrie derivada de la saga de superherois del cinema de Marvel, que arrenca amb força. Girs inesperats, diàlegs brillants: Joss Whedon en estat pur. Si heu vist els films de la saga de l'univers Marvel (almenys d'una part de l'univers), Iron-man, Thor, etc.. fins a la propia "The Avengers" dirigida magistralment per Joss Whedon, no us podeu perdre aquesta sèrie spin-off de la saga cinematogràfica.  Es plena de referències al seu homònim en la pantalla gran, com ara la gran batalla de Nova York, punt d'origen de la sèrie o el virus Extreme de IronMan 3. Si recordeu, és l'organització S.H.I.E.L.D. qui reuneix als diferents super-herois en virtut del projecte Iniciativa Avengers. I en aquest film, es produeix una gran confrontació al mig de Nova York contra invasors extraterrestres. Aquest esdeveniment representa un punt i apart pel que fa a moltes coses, però una d'elles és la tecnologia i el seu us. A la sèrie, els agents de SHIELD, d'un perfil més baix que a les pel·lícules, es dediquen a rastrejar i neutralitzar qualsevol rastre de tecnologia extraterrestre que hagi pogut romandre producte de la batalla i que algú ha pogut trobar i aprofitar per al seu propi interés.
I finalment, altres sèries que si continuen de la temporada anterior i que engeguen motors ara són: The Big Bang Theory 6a temporada i Castle 6a temporada, Homeland 3a temporada. A veure quan de temps aguanten sense cremar-se (més).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement