dissabte, 27 de febrer del 2010

La cuarta fase

"La cuarta fase" que és el film que ara ens ocupa, sembla ser un intent de fer alguna cosa semblant a 'Paranormal activity' però amb el tema de les abdubccions extraterrestres. Es pren un cas, que no se si és veritat o no, però que al film se'ns presenta com real, (no el fet de que el origen del fenòmen sigui realment ET si no que el cas si que va existir realment). Desconec si el cas és o no real, si existeix realment la protagonista. Igual que a "Paranormal Activity" hi ha grabacions domèstiques. En aquest cas el que es graba són les sessions d'hipnosis als suposats abduits que reviuen el procés de l'abducció i que formen el fil conductor de la pel·lícula. Una doctora d'un poble perdut pel mig dels USA, a qui van assassinar el marit mentre dormia, reb una sèrie de pacients que tenen mal dormir. Els sotmet a unes sessions d'hipnosis que revelen que aparentment, al poble s'esta produïnt una onada d'abduccions extraterrestres.
Pot ser que el film faci por a algú, però a mi no em va fer aquest efecte ni em va fer cap ensurt. Mes aviat em va semblar un film per a la televisió de baix pressupost, d'aquests que solen acompanyar les migdiades dels caps de setmana i que emeten algunes cadenes privades. Definitivament el film no em va 'abduir'.
Per si algú encara no ho sap el títol del film està relacionat amb la classificació dels encontres amb OVNIs que va acunyar el professor Joseph Allen Hynek fa ja uns quants anys intentant possar una mica d'ordre en tot aquest caos dels UFOs. En Hynek era un escèptic total. Fins i tot li deien "Dr. No" perquè era la seva primera resposta sempre que li preguntaven sobre el possible origen d'algun fenòmen avistat. No obstant poc a poc la seva opinió va anar cambiant amb els anys i l'experiència.

El primer que va utilitzar al cinema aquesta classificació va ser el Steven Spielberg cap allà a finals dels anys 70 amb la seva arxifamosa producció "Encounters of the third kind". Inclús el autèntic professor Hynek tenia un cameo a la seva pel·lícula com es pot veure a la foto anterior.
Em sembla que la classificació ha sofert una sèrie de modificacions al llarg dels anys, perquè la primera i original no és la que ens arriba avui en dia.
La original era aquesta:
CLASIFICACIÓN DE LOS TIPOS DE ENCUENTRO CON EXTRATERRESTRES
En el informe "Humanoid Study Group", Joseph Allan Hynek, del Center for UFO Studies, divide los encuentros de los humanos con ovnis o extraterrestres en cinco tipos bien diferenciados.

ENCUENTROS DE PRIMER TIPO
Los extraterrestres son observados en el interior de un OVNI, ya sea a través de aperturas en su nave (puertas o ventanillas), o a través del fuselaje que se torna transparente.
ENCUENTROS DE SEGUNDO TIPO
Esta fase se produce cuando los testigos describen como uno o varios extraterrestres entran y salen del OVNI. Suele ser el testimonio más habitual.
ENCUENTROS DE TERCER TIPO
En esta fase los testigos describen a los extraterrestres fuera del OVNI, sin que se les vea entrar o salir de la nave. Los testimonios deducen su asociación al OVNI dada la extraña apariencia de los personajes. A esto se le llama "asociación deducida".
ENCUENTROS DE CUARTO TIPO
En este caso aunque no haya objeto alguno en las proximidades del lugar del encuentro con el extraterrestre, el testimonio lo asocia al fenómeno OVNI por razones culturales: la imagen le recuerda a las películas, a algún dibujo de un libro...Por eso recibe el nombre de "asociación supuesta".

ENCUENTROS DE QUINTO TIPO

En esta fase los testimonios describen su encuentro con un extraterrestres sin la proximidad de OVNI. Como ejemplo pondríamos al bigfoot, una criatura mitificada por los testigos, cuya vinculación al fenómeno OVNI no es del todo cierta.


Ara però es diu això:

ENCUENTROS CERCANOS

# Primer Tipo (EC1): Observación de objetos dentro de un radio de 150 metros del observador. No existe interacción entre Ovni-Testigo u Ovni-Entorno.

# Segundo Tipo (EC2): Observación de objetos que han dejado una constancia o evidencia en su paso. Quemaduras, parálisis u otros tipo de daños a seres humanos o animales, alteración en el funcionamiento de los motores de los automóviles, interferencias en las emisiones de radio y televisión, huellas de aterrizaje, etc.

# Tercer Tipo (EC3): Se trata de casos en los que existe una interacción entre los tripulantes de una nave y el testigo.

# Cuarto Tipo (EC4): Caso de abducción, es decir el secuestro temporal de personas o animales por parte de los ocupantes de un Ovni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement