dissabte, 9 de juliol del 2016

Lectura per aquest estiu

Habitualment quan arriba l'estiu, si sou dels afortunats que podeu esgarrapar temps per a vacances, i em refereixo a autèntiques vacances, podeu dedicar-lo a aquelles aficions que tan ens agraden. Personalment, aquest any no estic disposat a que passin els dies sense pena ni glòria. Llavors passa que uns dies abans de tornar a treballar se't queda la cara de tonto pensant la quantitat de temps que hauries pogut dedicar a fer allò o això. Que ha passat? Doncs que senzillament la vagància t'ho ha impedit. Per la meva banda tinc una pila de novel·les que m'agradaria llegir aquest estiu (Deus de la CF!!! Doneu-me forces per a no caure en la distracció més fàcil. El camí al costat fosc és més fàcil si...)
Doncs a veure que tenim:

'Aurora' de Kim Stanley Robinson: 

Explica la història d'una nau intergeneracional que va sortir de la Terra fa unes quantes generacions i que es dirigeix a colonitzar un nou planeta. Aquest és un tema clàssic de la CF. Es tracta d'una de les possibilitats més plausibles per a salvar grans distàncies per l'espai. Es crea una nau amb l'hàbitat necessari que emuli el màxim possible les condicions de vida a la Terra. Els seus ocupants viuran la seva vida a la nau viatjant a velocitats properes a la de la llum però sense passar-se. Tindran descendents i passaran varies generacions fins que arribin al planeta destí, on s'instal·laran.  El problema d'aquest sistema és obvi. És lent. Requereix d'una gran enginyeria mediambiental i d'una gran dosis de psicologia. No sabem quina serà la reacció psicològica de la gent, tancada en una nau per sempre més. Intueixo que els riscs de revoltes i  desequilibris emocionals seria el repte més important que haurien de resoldre, més enllà dels problemes tècnologics, que també. En aquest llibre es posa el focus sobretot els problemes de manteniment mediambiental que s'haurien d'enfrontar en un viatge així.

'Seveneves' de Neal Stephenson:

La lluna ha estat destruida. Els fragments que en resten colisionen els uns amb els altres i es tornen, de forma exponencial, en fragments més petits. El problema és que els fragments cauran sobre la Terra en una pluja destructiva que durarà segles i arrassarà tota la superficie del planeta deixant-la completament inhabitable. Aquesta és la premisa de la novel·la i aquest és l'apocalipsi que destruirà la humanitat al qual s'hauran d'enfrontar els protagonistes. El llibre forma part de la col·lecció Nova i en format paper, es de tapa dura. Aprofitant la vinentesa, es reedita en el mateix format, l'altra novel·la famosa de l'autor: Criptonomicón.






'Hyperion' de Dan Simmons: 

Això no és una novetat. És una reedició d'un clàssic a la col·lecció Nova, en tapa dura, edició de luxe (o sigui, que fan molt goig). Tot i que el primer ja me l'havia llegit fa molts anys i em va deixar records impagables, l'estic rellegint per a refrescar la memòria i encarar les següents parts que també es troben en el mateix format.
L'autor ens va deixar imatges impagables i escenes impresionants en aquesta novel·la. Tan de bó les següents parts estiguin a l'alçada.








'La Patrulla del tiempo' de Poul Anderson:

Una altra reedició amb edició de luxe per a la col·lecció Nova. També la tinc pendent de llegir aquest estiu. El llibre és un compendi complet de tots els contes de l'autor sobre la patrulla del temps.












Bé, tinc més llibres a la recàmera però no vull agobiar al personal. Així que per avui ja n'hi ha prou. Si aconsegueixo llegir tot això aquest estiu em donaré per ben satisfet. 
Fins a la propera... 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement