dimecres, 20 d’agost del 2014

Guardianes de la Galaxia

Desprès de llegir per internet opinions que la posen pels núvols és difícil no anar amb el hype pujat a veure-la... i llavors venen els desenganys. No em malinterpreteu, no és un film dolent, em va agradar. El problema és que en algun moment abans de veure-la, se'm va oblidar quina era la premissa. I tal com ens la van vendre des d'un bon principi aparentava un divertimento d'estiu desenfadat i sense cap pretensió més enllà de distendre el to més "seriós" de la resta de films de l'univers Marvel. I és que és això ni més ni menys. El problema és que amb el hype comences a pensar que estàs davant d'un producte amb més pretensions. Quan llegeixes coses com que "estem davant la nova Star Wars", tot i no creure-t'ho per prudència, quelcom queda en el teu subconscient.
I llavors vas al cinema i veus que és molt divertit. Tant que no és pren seriosament a si mateix gairebé en cap moment. Hi ha molt d'humor, potser un pel massa. També hi ha molt d'humor a "The Avengers" però allí està aplicat amb el punt just, sota la batuta de Joss Whedon. En aquest cas, és com si haguessin ficat un pèl massa de sal a la sopa. I quan acabes el film penses, "quina llastima, si no estiguessin tant de catxondeo, tenia tots els elements per a ser quelcom més trascendent. No vull dir que hagi de ser com un film de Christopher Nolan per que seria un error, però tampoc cal situar-se a les antípodes. Pel que veig DC opta més per donar un to seriós i realista als seus films, en canvi a Marvel, s'ho prenen més lleugerament. Són dos aproximacions diferents al tema dels superherois i està bé que puguem veure les dues.
Tot i amb això, entenc la postura del director. És difícil fer un film que té per protagonistes personatges tant de còmic (Un mapatx?) i prendre-s'ho seriosament (tot i que, a la sèrie de Jim Henson, Farscape, en sortien uns quants i ben bé que ho van aconseguir). Crec que no van poder anticipar que el producte final els quedaria tant a un pam de la glòria. I ara que parlem de Farscape, me l'ha recordat bastant.

"Guardians of the Galaxy" és basa en un còmic de Marvel del gènere de l'space-opera, que forma part de l'univers Marvelià tot i que l'acció transcorre a l'espai, lluny de la Terra.

Recordem que la primera fase de Marvel va concloure amb la pel·lícula The Avengers, on es reunien els personatges de Marvel que havíem pogut veure per separat en les seves produccions: Hulk, Iron man, Thor, Captain America. Desprès de The Avengers començà la segona fase amb la tercera part d'Iron Man, la segona de Thor i de Captain America i ara arriba Guardianes de la Galaxia. La segona fase conclourà amb la segona part de The Avengers, l'any 2015.

Si recordem a The Avengers, l'objecte en disputa era una font d'energia anomenada Teseracte, que Loki robava. Podiem veure com Loki feia un tracte amb un obscur i poderós personatge extraterrestre anomenat Thanos. Bé doncs, "Guardianes de la Galaxia" ens apropa una mica més a aquest personatge, que segurament serà el dolent protagonista d'algun venider film de Marvel (Avengers 3 potser?). I es que Thanos vol som uns objectes font de poder anomenades les Gemes de l'Infinit. El Teseracte n'era una i l'orbe en disputa en aquest film, n'és una altra. M'agrada l'adaptació del còmic d'aquest personatge. Interpretat per Josh Brolin (el germà gran a "Los Goonies"). La trobo molt encertada.


No puc dir el mateix d'un altre personatge recurrent als còmics que també apareix és el Col·leccionista. Marvel ja ens va avançar en una d'aquestes seqüències que ens fan esperar a veure totes les lletres, crec que  desprès de Thor 2. Un personatge curiós, interpretat per Benicio del Toro, que es dedica a replegar espècies de tota la galàxia per afegir-les a la seva magnífica col·lecció. Em sembla que és una mala adaptació del còmic. Res a veure ni físicament ni de caràcter. Compareu vosaltres mateixos:

 





Bé, esteu avisats. Deixeu-vos portar per la música dels 80, les lluites a l'espai i el catxondeo i us ho passareu molt be!

Nuff Said!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement