dimecres, 1 d’agost del 2012

Exposició Stanley Kubrick a l'Eye Museum d'Amsterdam (I)

L'Eye museum és un museu d'Amsterdam dedicat al cinema. És ubicat a l'altre costat del riu, darrera l'estació central. S'ha d'agafar un ferry per arribar-hi. És dins un edifici molt modern com podeu veure a les fotografies. Ara hi estan fent una exposició dedicada al director de cinema Stanley Kubrick.  L'exposició es divideix en àrees, dedicades cadascuna d'elles, a una de les seves pel·lícules, a banda d'una primera secció dedicada als seus inicis com a fotògraf i les seves primeres pel·lícules menys conegudes. No té una filmografia gaire llarga, per tant, és pot aprofundir en cadascun dels films. I és que era un director molt perfeccionista, que cuidava molt els detalls i que tenia als actors amargats de tant fer-los repetir les escenes. No és extrany doncs que cada film li costés molt de temps de fer-lo. L'exposició trobem alguns dels plans de treball en forma de cuadrícula en paper. Esquemes del projecte on estava perfectament indicat quan s'havia de filmar cada escena i quins actors hi intervenien. Uns llençols tan complexos que avui en dia s'haurien de fer amb un software de gestió de projectes però que ell ho feia amb paper. A cada secció trobem una pantalla gegant on és projecten diverses escenes de la pel·lícula a banda d'un monitor més petit on podem paral·lelament seguir un documental on és comenta cada escena amb opinions dels actors i de l'equip de rodatge. A les parets del voltant podem veure diversos objectes emprats en la pel·lícula, notes, cartes, fotografies, etc.. 
Vaig fer fotos d'algunes de les pel·lícules que més m'han agradat:

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb ("Teléfono rojo:Volamos hacia Moscú")
Un avió bombader B-52 amb armes nuclears està fora de control i rep ordres d'atacar Moscú sense que ningú pugui evitar-ho.La pel·lícula en blanc i negre en la qual l'actor Peter Sellers realitza fins a 3 papers diferents: president dels USA, Científic alemà nazi i militar en una base americana. És una crítica plena de sarcasme sobre la guerra freda i sobre el que és coneixia com a "destrucció mútua assegurada".
Aquest és el pack de supervivència que porten els pilots del bombarder per "sobreviure" en terreny de la Unió Soviètica un cop completada la missió. No s'aprecia bé a la foto però consta de:
Una
45 automàtica.
2 caixes de municions.
Racions d'emergència de 4 dies concentrats.
antibiòtics, morfina, pastilles de vitamines, pastilles, píndoles per dormir, pastilles tranquil · litzants.
Una combinació de mini llibre de frases en rus i la Bíblia.
100 dòlars en rubles.
100 dòlars en or.
9 paquets de xiclet.
1 preservatiu
3 barres de llavis.
3 parells de mitges de niló.


 Aquesta és una reproducció a escala real de la bomba que porta l'avió bombarder per deixar caure sobre Moscú.
 

 Aquesta és una maqueta de la sala de reunions del centre de comandament. Aquí hi ha els militars, el president dels USA i demés consellers i assessors. Des d'aquí és va fent el seguiment de la crisi.

Continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement