divendres, 6 d’agost del 2010

Sherlock


Recentment ha començat una nova sèrie sobre el més famos detectiu de la història: Sherlock Holmes. Es tracta d'una sèrie anglesa de la BBC, que s'anomena 'Sherlock'. No es tracta d'una adaptació fidèl de l'obra de Sir Arthur Conan Doyle, si no que està 'basat en' ella. 
Ni tan sols l'època és la mateixa, doncs es tracta d'una actualització. Traslladat a l'argot dels còmics seria un 'ultimate sherlock holmes'. L'acció transcorre a Londres en l'època actual. El personatge de Sherlock (Benedict Cumberbatch) és més jove i domina al màxim la informàtica (però no és un geek), és una eina més per a les seves investigacions. El que abans era un article 'La ciència de la deducció', ara és una plana web.  Curiosament, el doctor Watson continua sent un ex-militar de la guerra de l'Afganistan com a les novel·les, (tot i que d'una altra guerra, la història malauradament és repeteix sovint). Però per molts canvis que hi hagin, el que m'agrada és que seguim reconeixent al Sherlock Holmes de sempre (i al Watson també) en aquesta nova reencarnació del personatge. 
Potser el que m'agrada és que el personatge ha begut de la millor interpretació de Sherlock Holmes de tota la història. Em refereixo a LA SÈRIE en majuscules de Sherlock Holmes, la de Jeremy Brett. Ningú ha interpretat el personatge amb tant carisma com Jeremy Brett. I ara, es nota que s'ha basat en ell per a aquesta nova sèrie. I crec que ha estat una decisió encertada. Ja se que la interpretació de Robert Downey Junior al darrer film va estar molt be, però no tothom és Downey Robert Junior i es pot permetre fer-ho tant be com ell. Aquest cop, és un Sherlock més semblant a Jeremy Brett que a Downey R.. El que s'assembla més al darrer film és la BSO, almenys la sintonia inicial. Té un tò que me la recorda bastant.
Una altra cosa que m'agrada bastant i que trobo una aportació interessant, son les constants ajudes visuals als pensaments o accions amb mòvils. Quan algú tecleja alguna cosa o tria d'un menú d'un mòvil, enlloc d'enfocar la pantalla directament, s'ens mostra la informació integrada en la imatge, com suspesa en l'aire. Igualment per a aclarar les explicacions d'en Holmes, ens ajuda amb visualitzacions que recorden a una forma de funcionar molt de còmic.
A hores d'ara porten dos episodis emesos. El primer va tenir uns 7 milions d'audiència, però el segon va caure als 5 milions. Si us agrada Sherlock Holmes, us ha d'agradar aquesta sèrie.
Ara la mala noticia. Només és una minisèrie de 3 episodis... de moment. No se a quin Deu s'ha de pregar per a que és converteixi en una sèrie regular amb moooltes temporades.
Més info:


TV.com
BBC Sherlock
IMDB Sherlock

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement