dissabte, 24 de maig del 2008

Dues breus reflexions

No se si ha estat la estrena de la darrera part d'Indiana Jones i l'aparició de George Lucas a la TV o el haver vist Padre de Familia: Blue Harvest, però m'ha fet venir al meu cap de friki un parell de reflexions sobre la "ja no tant nova" trilogia:
1- Feu la prova, quants diàlegs recordeu de la trilogia clàssica i compareu amb el nombre dels que recordeu de la nova.
2- La nova trilogia va ser una mala idea: Independentment de lo bona o dolenta que fos, no s'hauria d'haver fet. Tot i que certament tots voliem saber més, hi han coses que millor no veure.
A diferència de la realitat, a les pel·lícules hi ha una gruixuda separació entre el be i el mal. El fet de justificar o intentar entendre perque el mal es torna en mal, és un exercici molt sà a la vida real, però no en el cinema d'aquest tipus. Darth Vader era el dolent, la encarnació del mal i com a tal ha de romandre així, sense grisos ni interpretacions, altrament és desmitifica el personatge. Per sort té tanta força que no ho han aconseguit.

1 comentari:

  1. Jo no contemplo la segona trigolia (ep I-III) com a part del meu imaginari scifi, de la mateixa forma no contemplo com a part de la saga els cómics, jocs d'ordinador, dibuixos animats o spin-offs varis. No és un error, simplement no és Star Wars.

    ResponElimina

Comenta lliurement