dimarts, 6 d’octubre del 2009

Stargate Universe

He vist el episodi pilot de la nova sèrie de l'univers de Stargate. Per als neòfits, fem un resum:
Stargate va començar com un film del director d'Independence Day, Godzilla entre d'altres, Roland Emmerich. El film, ja ho he dit molts cops, no va cobrir les espectatives que generava. Algun espavilat se'n va adonar de que el tema de la porta estelar podia donar molt més de si i va engegar una sèrie basada en aquest film: Stargate SG-1. La sèrie va assolir un èxit sense precedents en sèries de ciència ficció, fins al punt que ha durat 10 temporades + un spin-off de 5 temporades (stargate:Atlantis). Les dues sèries ja finiquitades, segueixen donant guerra en forma de telefilms de tant en quant. Ja porten 2 telefilms de SG-1 i se n'està preparant un de SG:Atlantis.
Ara han engegat una nova sèrie motiu principal d'aquest post: Stargate: Universe.
Quin és l'argument d'aquesta nova sèrie (compte, spoilers):
A la base Icarus, estan duent a terme un experiment amb una porta estelar. Amb molta més energia de l'habitual i un codi més (9 chaurons enlloc dels 8 que formen una adreça normal) pretenen obrir la porta a un nou lloc mai visitat. El stargate els durà a una nau estelar dels Antics no tripulada, que recorre les gàlaxies (si,si, galàxies no estrelles) amb el pilot automàtic posat, la missió de la qual és sembrar d'stargates per allí on vagi passant. De tots els personatges destaca el científic obsessionat amb l'èxit de l'experiment el qual sembla no tenir gaire clares quines són les prioritats per al bé comú.


Com pinta? Doncs la cosa pinta com una mena de ST:Voyager + Lost in Space.+ una pinzellada del dramatisme de Galàctica. I es que comparat amb les seves predecessores sembla bastant més dramàtica, almenys de moment. El científic fa tufo a Lost in Space. No és que sigui un traïdor però diguem que les seves intencions no són les de la resta. Sembla que va a la seva i no té gaires escrúpols, però també te el seu racó sentimental. Un personatge ambigu, de moment. Com d'altres sèries d'aquest tipus suposo que es passaràn el temps intentant tornar a la Terra i mentres tindran un munt d'aventures. Coneixeran noves espècies, etc... Bé, així d'entrada no sembla gaire original la veritat. Tot dependrà del carisma dels personatges. Per aquí és per on han d'invertir si volen tenir èxit doncs l'argument ja està molt vist. No son els primers ni els ultims que estàn perduts al mig de l'univers buscant la Terra. De totes maneres, el temps ho dirà. Es molt aviat per jutjar. En tot cas, tan de bo tingui molt èxit.


1 comentari:

  1. Bufa, una nova sèrie per enganxar-me! Ara toca buscar l'episodi pilot.

    ResponElimina

Comenta lliurement