dimecres, 9 de desembre del 2015

Ucronies i Titans

Aquests dies he tingut temps per a veure dues sèries que no puc estar-me de recomanar-vos.

The Man in the High Castle


De la ma de la productora de Amanzon, ens arriba la sèrie adaptació de la novel·la de Philip K. Dick del mateix nom: "The man in the High Castle".
Es tracta d'una ucronia alternativa en la que Hitler ha guanyat la II guerra Mundial. El territori dels USA se l'han repartit entre els japonesos i els Nazis. En aquest context circula entre la resistència una pel·lícula (feta amb super 8, estem a l'any 1962) en la que es poden veure imatges de com els USA van guanyar la guerra. És a dir, imatges de la nostra història, tal com van passar realment els fets Intrigant no?. La novel·la de Philip K. Dick es bastant críptica, però la sèrie està molt ben feta. L'ambientació molt ben aconseguida. El detall d'unes ciutats nordamericanes en mans dels Nazis, l'ambient opressiu, de novel·la negra.
A la nostra protagonista, Julie, li cau a les mans un d'aquests films, on pot veure una realitat diferent. Una realitat en la que els USA han guanyat la II Guerra Mundial. La seva germana li passa la pel·lícula moments abans de morir a mans de la policia Japonesa. En veure la filmació, es veu en la obligació de transmetre la cinta al contacte de la resistència a qui anava destinat. Totes les filmacions es porten al que anomenen "Man in the High Castle". No sabem qui és ni que suposen aquestes cintes.
Sembla que les misterioses pel·lícules són el macguffin. Allò que tothom persegueix, al voltant del que es construeixen les trames dels diferents personatges, molt més desenvolupades que a la novel·la. De fet gairebé queden en un segon pla. El problema que hi veig és que sembla d'aquelles sèries que com més èxit tenen, més tardarem en saber el secret de les misterioses pel·lícules.

Attack on the Titan


L'altra sèrie és un anime: Attack on the Titan, basat en el manga del mateix nom.
En un futur llunyà, el que queda de la humanitat es veu obligada a viure rere un sistema concèntric de muralles per protegir-se de l'atac d'uns éssers gegantins que anomenen Titans. L'únic objectiu dels Titans és cruspir-se humans. Podríem dir que son una mena de zombis gegans. Desputllats completament però sense òrgans sexuals. Amb cares de gent normal i somriures de bon jans i amb una boca enorme, el seu aspecte no és gens terrorífic, i això resulta un contrapunt sinistre a les seves intencions. En aquest context, fa 100 anys que els titans no han atacat el mur i la humanitat viu una pau relativa. Fins que un bon dia, apareix un tità descomunal que fa un forat en el mur. Això permet que la resta de titans penetrin en la ciutat i provoquin una massacre.
Els protagonistes de la sèrie, son 3 amics , Eren, Mikasa i Armin, que es veuen obligats a fugir a posicions més interiors en el sistema de muralles. Eren perd a la seva mare en l'atac i jura dedicar tota la vida a lluitar contra els Titans. Eren és perseverant i sembla posseïdor d'un poder secret. Mikasa no es separa de Eren, a qui deu la vida de ben petit. És una lluitadora temible. I Armin, amb un complexe d'inferioritat, resulta ser un gran estratega. Els tres amics s'allisten a l'exercit per combatre els titans. Els acompanyaran altres companys amb més o menys pes en la trama.
Bona part de la força de la sèrie descansa sobre els seus protagonistes, amb molta personalitat. I l'altre pilar són els titans, o més aviat el seu misteri. Que són? D'on venen? Perquè aquesta obsessió per menjar humans? Com es poden vèncer? Esperem que a mesura que avanci la sèrie en traguem l'entrellac de tot plegat. (la podeu seguir a Netflix).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement