dimecres, 20 d’agost de 2014

Space Pirate Captain Harlock (2013)Qui NO recordi la sèrie que van fer a TV3 del Capità Harlock que aixequi la mà. Tu??? Expulsat del cel friki!!!!!

Vinga va, el Capità Harlock era un manga d'un pirata de l'espai que lluitava abord de la seva nau Arcadia contra una poderosa raça extraterrestre que s'entestava en envair la Terra: les Mazone (les dones que cremen com el paper). Als habitants de la Terra, però, els importava tot tres pepinos. I és que estan tots bastant atontats seguint esports per la TV o culebrots o passant l'estona. O sigui com ara tot i que l'acció es situa en el futur es clar, on hi ha naus i la gent viatja per l'espai. Dels pocs que els importa el que passa, que seria l'exercit de la Terra, l'únic que els preocupa es perseguir i capturar el capità Harlock.
La nau del Capità Harlock té la forma d'un galeó pirata (lo qual vaig trobar sempre bastant inversemblant però ho considerarem una llicència poètica més).
Recordo la sèrie bastant dura, amb l'humor just i necessari a càrrec d'algun tripulant de l'Arcadia peculiar. El Capità Harlock era el que podríem qualificar com a un tipus dur amb una bona cicatriu a la cara i de poques (molt poques) paraules.
Bé, doncs, amb aquestes pinzellades espero que us hauré ajudat a recordar a tots aquells que potser us va agafar en una massa tendra edat.
I tot això a que ve ara? doncs que l'altre dia vaig veure el film de l'any 2013: Space Pirate Captain Harlock. Un anime 3D CG, o sigui completament generat per ordinador que recupera al capità Harlock amb un pressupost de 30 milions de dòlars. Que voleu que us digui... L'animació està molt ben feta, s'ho han currat molt. Les naus, les batalles a l'espai, els paisatges, tot està molt bé. Tot i la primera reacció quan comences i veus als personatges d'aprop és que tens la sensació d'estar veient la intro d'algun joc de Playstation 3. No obstant això, quan t'hi acostumes val la pena. Els personatges estan ben recuperats. El capità Harlock torna a ser aquell personatge "campetxano" i proper que tots recordem (ironia). 
El guió és on tot s'esfonsa. La premissa és d'allò més enrevessada. És un fenomen que sempre observo en alguns manga. Històries que no són coherents o creïbles o tan enrevessades que no hi ha per on agafar-s'hi. Per començar fa cent anys la gent de la terra van abandonar el planeta i va colonitzar l'espai. Però llavors se'ls van acabar els recursos i van pensar, ah pos tornem a la Terra que allí segur que n'hi ha (¿?). Anem a veure,  el més lògic és que surten a l'espai a buscar més recursos per que a la Terra no n'hi ha per tothom i ara tornen a la Terra??? No té sentit.
Però seguim, varies faccions es disputen la Terra i es produeix una guerra sagnant (d'acord). Finalment arriben a un tractat de pau pel qual la Terra es considera sagrada. Una organització anomenada Gaia Sanction es dedica a vigilar que el tractat es compleixi. Entre els membres trobem un jove Harlock que vigila la Terra amb una sèrie de naus tunejades amb tecnologia d'una raça, els Nibelungs. Però en Harlock veu que la mateixa organització incompleix el tractat i permet a la èlit diplomàtica anar a la Terra. S'enrabia i els mata a tots (¿?). Llavors el declaren rebel i en una jugada mestra (¿?) decideix que alliberar la Matèria Fosca (l'energia amb la que funciona la seva nau) sobre la Terra és la millor manera de protegir-la de la humanitat. (¿?) Clar, home, el millor és carregar-se-la, així segur que ningú no hi anirà. Coses com aquestes, decisions tan incoherents, són les que em treuen fora del manga i et fiquen un interrogant gran al cap el que queda del metratge. Per que tot el que passa en el film és sustenta en la premissa inicial i si aquesta falla, tot s'afona com un castell de sorra.
Ah, i no us ho perdeu, el pla del Harlock per a solucionar tot això no és altre que fer explotar l'univers i tornar-lo a començar de zero.
En fi, que els costava poc fer un remake de la sèrie antiga. És que això no és ni una continuació, doncs l'origen del capità Harlock tampoc és el mateix. No encaixa res amb la sèrie anterior. És una reinvenció. Quina llastima, amb el que molava l'animació i les fèmines sobretot (sllurrggghh)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement