dijous, 10 de juliol del 2014

El mapa del cielo

Fa un temps en aquest mateix blog vaig comentar "El mapa del tiempo" de Felix J. Palma. Una novel·la ambientada en l'època Victoriana que tenia els viatges en el temps com a tema i en el que apareixia el propi escriptor H.G. Wells. Doncs, era la primera part d'una trilogia. La segona part "El mapa del cielo" segueix el mateix estil. Aquest cop però, el protagonista de la novel·la és el propi H. G. Wells i el tema és la seva altra gran obra de ciència ficció, "La guerra dels mons". La novel·la és tot un homenatge a aquest títol, però no només a aquest. La primera part del llibre és clarament un altre homenatge a "The Thing", el film de John Carpenter.

Un explorador organitza una expedició a l'Àrtic per a confirmar la teoria de moda de la terra osca. Una referència clara a la novel·la de Juli Verne, "Viatge al centre de la terra". Malauradament, el destí de l'expedició a l'Àrtic seguirà un rumb completament diferent quan veuen com s'estavella un platet volador.
Un temps desprès d'aquests esdeveniments, H. G. Wells es cita amb un escriptor que ha gosat escriure una segona part de la seva gran obra "La guerra dels mons". L'escriptor el durà a ensenyar-li quelcom que canviarà el destí de la humanitat.
L'altre personatge de "El mapa del tiempo" que té un gran paper en aquesta part és l'ex-propietari de "Viajes temporales Murray" que surt de l'anonimat per caure perdudament enamorat d'una noia molt especial i somiadora i molt difícil de seduir. 
La prudència no em permet explicar més coses per no estripar-vos el llibre més del que sigui l'estrictament necessari. Si heu llegit el primer llibre i us ha agradat, aquest no us decebrà. Felix J. Palma té molta imaginació i composa una trama molt ben construïda i molt elaborada que no deixa res a l'atzar.
Estic desitjant que presenti la tercera part de la trilogia, a l'octubre: "El mapa del Caos".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement