dijous, 25 de juliol del 2013

Panteón de Carlos Sisi

Doncs és estiu i això vol dir més temps per a llegir. I ara li havia arribat l'hora a "Panteón", de Carlos Sisi. Per a qui no el conegueu, autor malagueny nascut el 1971, que es va fet un forat en l'àmbit de la ciència ficció amb la novel·la "Los Caminantes". Ara, amb "Panteón" s'endinsa en el space opera, la ciència ficció més lleugera.
"Panteón" ha guanyat enguany el premi Minotauro. Està publicada doncs, per aquesta editorial en format de tapa dura amb una magnífica presentació i n'han fet un bon marketing (imagino que forma part del premi o de les conseqüències del premi).
L'argument és força atractiu. Transcorre en un futur en el qual la humanitat s'ha dispersat per la galàxia.  Degut a la inhabitabilitat de la Terra, cada país o raça s'ha espavilat pel seu compte i s'ha llençat a l'espai establint-se en grans naus que més endavant esdevendrien colònies. Trobem també una organització anomenada "La Colònia" que es dedica a vetllar per la pervivència de la humanitat dedicant-se a la investigació científica i tecnològica a la vegada que realitza la funció de Sheriff de la galàxia, intentant preservar l'equilibri de forces entre les diferents faccions humanes. I és que també infesten la galàxia grups armats, pirates, mercenaris que ataquen altres colònies humanes a la cerca de bens. En aquest context, un parell de caça-tresors o xatarrers espacials, es dediquen a buscar tecnologia abandonada entre les restes d'una gran batalla en un planeta perdut, quan topen amb unes instal·lacions completament abandonades, que semblen ser tot el que queda d'una antiga civilització. Hi haurà, però, molt d'altra gent interessada en aquest descobriment.
És nota les influencies de les que ha mamat l'autor al llarg de la seva vida. Són tan transparents... La "Colònia" recorda molt a "La Fundació" d'Asimov, el dolent té rastres importants del general Grievous d'Star Wars o del mateix Darth Vader. I també es poden intuir influències de Forbidden Planet i  sobretot de Lovecraft.
La novel·la és de lectura lleugera, no hi busqueu profunditat. És molt cinematogràfica, en el sentit de que es podria dur a la gran pantalla fàcilment. Hi ha molta acció i aventura a l'estil més Star Wars. Es llegeix molt ràpidament i molt fàcilment. No es fa pesada en cap moment i s'empassa molt fàcilment. Una novel·la per a divertir-se una estona que compleix perfectament el seu objectiu. Quan l'acabes deixa un bon gust de boca i inclús et dona ganes de saber més de l'univers en que transcorre l'acció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement