diumenge, 22 de gener del 2012

Palosalacarta


Després del tancament de Megaupload, adéu definitiu a Pelisalacarta?
Al media center XBMC, es pot afegir un plugin anomenat Pelisalacarta, que permet accedir a una sèrie de servidors com seriesonline, seriesyonkis, etc… que pengen enllaços a sèries i pel·lícules allotjades a Megavideo. La idea era tenir accés il·limitat a tota sèrie i pel·lícula sense haver de guardar-la en el teu disc dur local. Tot accessible des del núvol i reproduir-lo a la tele de casa mitjançant streaming, amb una interficie gràfica còmoda que proporciona el XBMC. Doncs ara, s’ha acabat. Almenys des de Megavideo. Els altres servidors sembla que els ha agafat por i estan netejant els seus espais plens de contingut amb copyright. És la fi de la pirateria? No crec. Com deia el de Jurassic Park: “La vida se abre camino“. Ja estan pensant en sistemes de streaming per P2P.
Opinió.
Per la meva part, crec que si hi ha pirateria és perquè volen. O almenys, un nivell de pirateria elevat. Si continuen ficant preus abusius, la gent continuarà buscant-se la vida. Quan va aparèixer el DVD les pel·lícules costaven 30 euros. Poc temps després van baixar a més de la meitat i a sobre amb una versió millorada. Quan veus això se’t queda la cara de tonto. De que t’han pres el pèl de mala manera. Que ha passat? És que el contingut que tan volen protegir ha perdut valor? O és que ens prenen el pèl amb preus abusius?.
D’altra banda, creuen de veritat que tota la porqueria que la gent es baixa d’internet la gent la compraria? Si a algú li agrada molt una pel·lícula, se l’acabarà comprant igual, tan si pot com si no baixar-la d’internet. I si no la compra, sense l’opció pirata tampoc la compraria. I encara diria més, l’experiència d’anar al cinema no és comparable a veure un screener a la tele de casa. Si el film val realment la pena i t’agrada el cinema, la veuràs al cinema. Si no, és que realment no hi haguessis anat. Perquè aquesta és l’altra. La majoria de productes que produeix avui en dia “la fabrica de somnis de Hollywood” són una porqueria. Qui no s’ha sentit mai estafat en perdre 2 hores del nostre temps al cinema, al veure un film que no li ha agradat?. On són els nostres drets? No ens haurien de retornar els diners si no ens agrada com quan canvies qualsevol altre producte de consum?
El que passa és que han viscut de la “sopa boba” massa temps i ara temen deixar de tenir tants beneficis. No es que es preocupin pels llocs de treball de Hollywood. Els llocs de treball de Hollywood perillen però no perquè el sistema comenci a tenir pèrdues, sinó perquè els pocs millonetis de sempre, a la mínima que no guanyin tants beneficis, tancaran la barraca. Potser serà el moment de que gent més responsable, amb menys avarícia es faci càrrec de Hollywood.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement