diumenge, 7 d’agost del 2011

Quan és trenca la barrera entre ficció i realitat

Fa temps que segueixo la sèrie de TV Castle. Va d'un escriptor de novel·la negra, Richard Castle, que segueix a una policia de veritat per inspirar-se. Poc a poc, van formant una parella ben avinguda i a cada episodi resolen un cas d'assassinat (tan ben avinguda que estem davant el típic plantejament de tensió sexual no resolta entre ells dos). 
Ella serveix d'inspiració per al seu personatge de ficció, Nikki Heat, del qual ha escrit dues novel·les:   "Heat Wave" o "Ola de Calor" en castellà i a la 2a temporada "Naked Heat", (un joc de pronunciació amb Nikki Heat) o "Calor Desnudo"
Doncs ara resulta que, a la realitat, han sortit a la venda ambdues novel·les de Castle, i clar, me les havia de comprar. I ja tinc "Calor Desnudo"! I es molt curiós perquè a la tapa i a dins, en tot moment figura com a autor del llibre en Richard Castle, (un personatge de ficció). La única pista és el comentari a la tapa "Basada en la serie de televisión" que es podrien haver estalviat.
Només l'he fullejat una mica però pel que veig sembla seguir l'argument i els personatges als que fan esment a la sèrie, incluint, el personatge alterego de l'autor Rook. I a la contraportada hi ha comentaris d'autors de veritat, com el malauradament desaparegut recentment, Stephen J. Cannell, escriptor i guionista real, de sèries de tota la vida com "El equipo A" o "El gran héroe americano" i un munt de sèries que hem vist des de que erem petits, que també feia alguns cameos a la sèrie.
Em pregunto qui haurà escrit realment el llibre. I si li deu fer gràcia això de no que no aparegui el seu nom per enlloc. Ja investigaré...



L'actor protagonista de Castle (Nathan Fillion), el recordareu els aficionats a la scifi pel seu paper com a protagonista a la, també malauradament desapareguda, sèrie  Firefly, de Joss Whedon i posterior film "Serenity", a la que, també fan algun "guinyo" a Castle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement