diumenge, 6 de juny del 2010

Forbidden Planet (Planeta prohibido)

Una nau dels Planetes Units és encarregada d'investigar que li ha passat a la tripulació del Belerofonte. Encarregada d'investigar l'estel Altair, s'ha perdut comunicació amb ella. Un cop la nau arriba al planeta, troben com a únic supervivent, un doctor, la seva filla, i el robot Robby, que viuen en una magnífica residencia. Però no tot son flors i violes. Una força desconeguda amenaçarà la tripulació.
Forbidden planet és tot un clàssic de la Ciència ficció de l'any 1956. Els efectes especials estan força lograts per l'època i l'argument, basat en 'la tempesta' de William Shakespeare, es bastant típic de la CF de l'època. Es a dir, força filosòfic. Avui en dia, és un film que visualment té el seu encant 'vintage'.
A destacar el robot Robby, que va caure tant en gràcia, que va propiciar un spin-off (llavors no es devia dir així) amb ell com a protagonista. El primer robot humorista de la història del cine.

Spoilers:
Sembla ser, que el planeta havia estat habitat per una poderosa i prospera raça, els Krell, que van construir al subsol una gegantina instal·lació que proporciona energia inacabable.

Jo crec que, molts anys desprès aquest planeta tindrà uns altres habitants que hi instalaràn la seva base en òrbita del planeta. Em refereixo a Babylon 5 i al planeta Epsilon 3 al qual està l'estació orbitant. Pel que sabem per l'episodi de la 1a temporada, Epsilon 3 també conte una Gran Màquina en el seu subsòl abandonada per una civilització ancestral. Epsilon 3 es troba al sistema Epsilon Eridani. Com podeu veure, ambdos escenaris es repetèixen, tot i que hi han fet algunes reformes. Sens dubte deu ser el mateix planeta.

Forbidden Planet:

Babylon 5:
Finalment, un trailer de l'època en que van estrenar el fantàstic film. Atenció a les lletres del trailer, grogues i anant cap l'infinit, no tant inclinades això si però prou familiars. Em recorden a alguna cosa molt i molt llunyana.


2 comentaris:

  1. Forbidden Planet és una de les meves pel·lícules favorites. Aquesta escena del pont també es pot veure així a Star Wars.

    ResponElimina

Comenta lliurement