dijous, 22 d’abril del 2010

Viatgers en el temps?

Fixeu-vos en la següent fotografia. Amplieu-la i ho veureu millor.
La gent que hi veieu està assistint a l'acte de la reopertura del pont de South Fork al Canadà desprès d'una riuada, el novembre de l'any 1940. La foto està exposada al Bralorne Pioneer Museum. A la secció g) No hi veieu res especial? Fixeu-vos amb el noi amb ulleres de sol... dirieu que la seva aparença encaixa amb l'època? Les seves ulleres de sol, el seu pentinat i la seva roba son d'una altra època. Si, ja se que deveu pensar: Photoshop potser? Ara fixeu-vos en aquesta altra fotografia del mateix acte des d'una altra posició.
Veieu la fletxa. Sembla el mateix noi no? Per tant o photoshop 2 o és que realment hi era.
De fet, hi ha una explicació més senzilla. Que la moda és cíclica i torna. Que no era tan descabellat que un noi fes aquesta fila l'any 1940. Com s'apunta en aquesta web. Es possible.
Ara fixeu-vos en aquesta altra foto.

Que dirieu que és? Sembla una reproducció d'un rellotge suís. Doncs resulta que la van trobar l'any 2008 a l'interior de la tomba de Si Qing de 400 anys d'antigüitat, de la dinastia Ming a la població de Shangsi. Com a minim curiós. Més informació en aquesta web.

Em pregunto si algun viatger del temps quedara retratat en alguna dels milers i milions de fotografies digitals i videos que fem avui en dia. Malauradament, no crec que el puguem distingir pel seu aspecte doncs la moda s'ha tornat tan globalitzada i tan variopinta que cap aspecte desentona., però podria ser que disposés d'algun dispositiu tecnològic que no encaixi en l'època. Una altra possibilitat seria que algun personatge es repetís en varies fotografies d'aconteixements trascendentals per a l'esdevenir de l'humanitat i es troben suficientment separades molt en el temps i l'espai. Si en veieu algun aviseu-me.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement