dissabte, 13 de febrer del 2010

Moon

Un únic astronauta és l'encarregat del manteniment d'una base a la cara fosca de la lluna, dedicada exclusivament a la recol·lecció d'energia. Li queden només 3 setmanes per a finalitzar el contracte de 3 anys i tornar a la terra, quan comencen a succeïr coses extranyes.
Feia temps que no gaudia d'una autèntica, sana, correcta pel·lícula d'autèntica, pura ciència ficció. Sense que la ciència ficció sigui un element accessori com passa en altres films, en els que prima per exemple l'acció. Aquí no. Si vulguessim etiquetar el film, no hi ha dubte en quin genere seria.
La pel·lícula en si, és correctissima. L'actuació del protagonista molt bona. I és que és aquest film el que va guanyar la anterior edició del Festival de Sitges a la millor pel·lícula, el millor guió i disseny de producció. I crec que va ser amb justicia, doncs és un film impecable. És mereix que passi a formar part de la meva col·lecció. El film recupera aquell esperit de la ciència ficció dels 70, (2001, naus silencioses.. i en algun aspecte molt concret també recorda a Atmosfera Cero, ja dels 80) . per la seva estètica i pel tipus de l'argument. Es destacable la IA (Inteligència artificial) de la base, en Gerby, a diferència dels seus antecessors (HAL) és mostra ambigu amb el protagonista, ajudant-lo fins i tot, en contra del que cabria esperar de la seva programació.
Tampoc us penseu ara que és la gran maravilla, no és un film amb moltes pretensions, però si és un film molt correcte i ben fet, amb un guió bo, que et deixa amb un molt bon gust de boca.

1 comentari:

Comenta lliurement