dilluns, 23 de novembre del 2009

Cinema 00000011

La informàtica al cinema mai ha estat gaire ben tractada. No se si es pot considerar un recurs cinematogràfic, però l'ús i abús de la tecnologia informàtica resulta flagrant. Suposo que, com soc informàtic, encara ho veig més. Imagino que si fos historiador m'escandalitzarien algunes imprecisions o aberracions referides a la història, però no se perquè em sembla que tenen assessors historiadors que ajuden bastant. En canvi en el camp de la informàtica fan el que volen. Per a emmendar-ho intentaré utilitzar aquest blog per a posar en evidencia aquells films que facin un ús incorrecte, inexacte, impossible dels ordinadors. Tot i que entenc que de vegades, el ritme d'un film no és compatible amb la lenta enginyeria informàtica.
Per ajudar-me en aquesta tasca, qualificaré els films segons la següent escala que m'acabo d'inventar:
Aberració: Tot el que surt referit a la informàtica és una autèntica fantasmada, impossible del tot i sense cap base. Impossible de digerir.
Fantotxada: Barreja terminologia més o menys real amb fantasmades ocasionals. S'ha de fer un gran esforç per mantenir la suspensió de la incredulitat.
Incorrecta: Vol fer veure que és realista, però no ho és. Tot i així no fan excessives animalades. Podriem arribar a interpretar les incorreccions com a un recurs cinematogràfic per no perdre ritme. Per exemple, accedir a pàgines web de forma immediata.
Correcta: Tot el que apareix relatiu a la informàtica és correcte. No n'hi ha gaires d'aquestes. Només en les que no surt absolutament res d'informàtica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement