divendres, 30 d’octubre de 2009

Essen 2009 (I)

Ara feia dies que no escrivia una entrada al blog, però no sense motiu. I el motiu no podia ser millor que el viatge a terres Germàniques per a assistir a la fira de jocs de Essen, si si, com ho sentiu!!.

Aquí teniu el site: Internationale Spieltage SPIEL'09 + Comic Action
o sigui, dit d'una altra manera, l'event de jocs de taula + rol més important del mon!!!!
Vam anar-hi ja el dijous passat perquè ens van informar que el dijous i el divendres hi havia menys gent i es podia veure millor. Ja a l'avió, vam sentir la presència d'altres frikis de la peninsula que també anaven a la fira. Que com ho vaig notar? doncs per que hi havia algún personatge poc discret, i bastant locuaç, que llença com a fuetades frases ocurrents relacionades amb el qualsevol producte, sèrie, film, còmic, joc de rol o de taula, d'aquelles que no pots entendre si no ets també un friki.
Be doncs, desprès de previs que no venen al cas, vam entrar a la fira de Essen. Ja només entrar vaig veure que el títol de la fira de jocs (SPIEL en alemà) portava adossada al nom un "& Comic Action" que era com una subfira dedicada als còmics dins de la fira principal (la cosa prometia) .Suposo que van pensar 'on hi ha frikis d'un tipus n'hi haurà de l'altre'.
M'heu de creure quan us dic que no havia vist mai fira semblant. El Saló del Còmic de Barcelona és un juguet comparat amb el tamany i l'espectacularitat d'aquesta fira. Un local firaire amb 12 pavellons intercomunicats. Podriem dir que un sol d'aquests pavellons era com tot el Saló del Còmic de Barna, inclús més gran i tot.
La industria del joc està molt desenvolupada en un país com Alemanya on el dia durà poc a l'hivern i el fred obliga a la gent a buscar-se la vida dins a casa per entretenir-se i fer vida social. Aquí està començant ara. No es tracta només de jocs per a frikis, sino que molts jocs son de caire familiar, i no em refereixo als típics jocs socials com el Trivial, Party i tot això. Son jocs més de gestionar recursos i de pensar una mica. Alguns ja han arribat aquí (Carcassone, Colonos de Catan, etc...) i altres ho faran aviat, n'estic segur, tot i el costum molt mediterrani que tenim aquí de sortir i fer activitats a l'aire lliure o no tan lliure (pubs i discos).
Però en fi, hi havia jocs de tots els tipus i per a tothom. Una infinitat d'estants amb taules on la gent jugava i els ensenyaven com es jugava a les novetats que cada casa llençava. Innumerables paradetes plenes d'accessòris. Jocs, puzzles, trencaclosques, jocs de rol, d'estratègia, de cartes, d'intel·ligència, de rol en viu, d'habilitat, de màgia, etc....
El primer dia va ser de tanteig. Realment es tan gran que et desorientaves i et perdies fàcilment, tot i que estava molt ben indicat amb mapes, arriba un punt en el que ja no saps on ets.

La secció que vaig trobar més flipant va ser la de Fantasia. Tot un pavelló dedicat als jocs de rol, jocs de cartes, de figuretes, però el més espectacular es el rol en viu amb tota mena de disfresses i caracteritzacions per a assistir a una mena d'acampades que fan, al més pur estil medieval, on representen batalles amb tota mena d'armes (de goma això si). La quantitat d'accessoris que es podien comprar per a fer-te la teva caracterització era impressionant, com també ho era el preu de cadascuna... Evidentment, per allí pululaven tota mena d'èssers procedents de ves a saber quins universos provinents de còmics manga i jocs de rol. Properament penjaré algunes fotos que vaig poder fer abans de convertir-se en la seva forma humana quan acabés la fira.

En un aspecte més terrenal la fira estava tacada de paradetes de menjar que desprenien olors encissadors, però que segons com podien resultar una mica cargants, sobretot si feia poc que havies menjat: salxitxes, frankfurts, bradswurts, bretzels, creps, pizzes, kebabs, gelats desprenien olors que s'enfilaven enlaire al mateix temps que els seus preus. Vaig tastar un bretzel (una mena de pasta poc dolça amb sal que fa com un llaç, i que cremava molt per cert).

Resumint, el primer dia va ser de tanteig. Vam donar voltes i més voltes pel recinte. Vam recorre tota la fira de dalt a baix per fer-nos una idea de com era. Vam atravessar regions de jocs immenses, on cada casa expossava les seves novetats més esperades. I vam passar una mica per sobre de la subsecció de còmics, que ja tindria més temps d'explorar més en profunditat, doncs haviem comprat un bono per als 4 dies de fira. O sigui que no queda encara res per explicar... El proper dia continuaré. Per avui ja us he donat prou la tabarra....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement