diumenge, 20 de setembre de 2009

Fringe

M'encanta Fringe. Al principi no m'acabava de convencer. Em semblava una mena de clon de X-Files. Com a X-Files, l'agent Olivia Dunham (que sona com Dana) te una contínua lluita dins l'organització per poder fer la seva feina. També podem veure com sovint és incapaç de separar la vida privada de la seva perillosa feina, posant en perill la seva familia (una germana recient divorciada i la seva filla).
Però la sèrie no tracta d'efectes paranormals, sino més aviat d'experiments al límit de la ciència. D'alguna manera el que a X-Files es considerava el desconegut, aquí ja es considera ciència o tecnologia ultramoderna. Aixo si, completament experimental i només a l'abast d'organitzacions i corporacions de gran poder i terroristes gairebé de ciència ficció. Si els dolents conten amb laboratoris d'alta tecnologia i científics de nul·la moralitat, els bons tenen el seu propi 'mag', com si de dos exèrcits d'un joc de Rol de Dungeons & Dragons és tractés. El problema del mag es que l'han tret literalment d'un manicomi, tot un handicap. El doctor Walter Bishop va acabar al manicomi a causa una mica, de l'abús de drogues psicotròpiques experimentant amb ell mateix, i sobretot pel trauma i la culpabilitat d'haver dut a terme experiments amb éssers humans del tot amorals. La seva ment no va resistir i ha bloquejat els records que la seva consciència no pot suportar.
Poc a poc, la sèrie va agafant cos i personalitat pròpia, desprès d'uns primers episodis de tanteig., marca una línea argumental o arc al llarg dels episodis fàcil de seguir. Els personatges també van prenent cos i personalitat. Cadascun amb el seu propi misteri associat.
Sembla que hi ha multiples trames i subtrames, enigmes i codis. Un misteriós personatge que observa sovint des d'un segon o tercer pla quan succeeix algun incident rellevant. Un codi al finalitzar cada episodi en forma de papallona, rana, poma, etc... Tot això es Fringe. Ah, i al finalitzar la primera temporada, una sorpresa... i MAJUSCULA!!!!!
Estic delerós de començar la 2a. temporada.

Algunes webs curioses:
La web de la corporació Massive Dynamics: http://www.massivedynamic.com/
Evidències sobre "El patró" : http://imaginetheimpossibilities.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comenta lliurement