dilluns, 24 d’agost del 2009

Per si no ho sabeu se'n prepara una de ben grossa

Doncs això. Per si no ho sabeu, se'n prepara una de ben grossa. Almenys aquesta és la intenció. Desprès ja veurem. Tinc la teoria de que els canvis, revolucions, esdeveniments importants no son fàcilment generables o predictibles. Algun dia us parlaré d'aquesta teoria. Ara per ara, el senyor James Cameron (Titanic (ecss), Aliens, Abyss, T2) prepara una revolució del cinema.
I com a buc insignia d'aquesta revolució, el seu nou film d'estrena prevista el desembre d'aquest any. Avatar. Un film de ciència ficció. Donat l'historial i els precedents, ja només sabent que el director és el James Cameron és una gran noticia. Però a més afegirem que la part revolucionaria es que el film està fet en 3D.

El cinema busca un nou medi d'expansió amb el 3D. Un sistema que distancia novament la gran pantalla de la pantalla de la TV plana que s'estava apropant perillosament restant molts potencials espectadors. Alguns elements combinats estan fent una ferida important a les sales de cinema: Internet, els P2P i les pantalles planes de 52'' (per dir un tamany) d'alta definició, els home cinema i potser els bluray. Aquests elements combinats formen un cocktail explosiu que pot dinamitar les sales de tot el mon.
Per això, s'esta formant una nova tendència que pretèn retornar al cinema el seu privilegiat lloc: L'ús de tècniques 3D. Recordem que ja hi ha precedents d'alguns intents en el passat que no han tingut massa èxit. Ara però, crec que hi posaran tota la carn a la graella, doncs és qüestió de vida o mort. Estic convençut que no repararan en despeses.
D'altra banda, també el 3D arribarà aviat a la TV, amb pantalles preparades no diferents de les normals i que ofereixen una sensació de profunditat sense necessitat d'ulleres de colorets. Si no ho he entès malament el truc consisteix en que cada píxel de la pantalla té varies cares. El processador gràfic s'encarregarà de gestionar digitalment que va a cada cara del píxel. La distància que tenim entre els dos ulls fa que a cada ull veguem una cara del píxel diferent de l'altra, produïnt l'efecte de la profunditat artificialment. Està per veure quin serà l'emmagatzematge d'un film d'aquest tipus. Necessitarà més espai? Sembla obvi que com més informació, més memoria Serà suficient el Bluray?
De moment a veure com va amb Avatar. Ens podem trobar amb la propera revolució del cinema o... amb el fracàs més sonat de la carrera del James Cameron. Irònicament, la 4D (o sigui el temps) ho dirà.

Aquí teniu el teaser que alguns privilegiats van poder veure a alguns cines IMAX:

1 comentari:

  1. tinc moltíssimes ganes de veure-la, però al mateix temps fa una mica por, està generant massa expectatives... esperem que no les decebi!

    ResponElimina

Comenta lliurement