dissabte, 25 de juliol de 2009

Harry Potter i el misteri del Príncep

"Com a pel·lícula m'ha agradat, però com a adaptació no." Aquest és el meu resum de la situació. El director ha decidit no lluitar contra la prematura crescuda d'edat dels actors, ans al contrari, n'utilitza la seva adolescència, n'abusa fins i tot, per a recrear-se en la edat del pavo dels alumnes de Hogwarts, confeccionant així un film ideal per a adolescents i femelles. A part d'aquests contínus affaires amorosos, és un film fosc, el més fosc de tots, i tot i les gotes d'humor que van caient constantment, l'atmosfera regnant és de pessimisme, de crisis. Les coses ja no son tan ingènues com fa uns anys. Els professors es van fent vells, el sol ja no brilla a Hogwarts. El temps sembla estar permanentment espatllat, boires, tempestes, vents. Hi ha un moment en que en Dumbledore esmenta que es troben en una "nit primaveral" gairebé irònicament, doncs no en fa pas la pinta. El trajecte en tren, altrament ple de boscos esplendorosos, sembla ara estèril i desolat.
El que deia, com a film m'ha agradat, els "travelings" espectaculars, el ritme lent però entretingut. Però com a adaptació, no, han passat la tisora en llocs equivocats i han donat ènfasi a situacions que no calia.
A partir d'aquí, ojo spoilers:

El principi, on és la escena dels ministres, el de màgia i el real? Si que es cert que se la podien estalviar.
A la novel·la en Dumbledore anava a buscar al Harry a casa dels tiets. Al film el troba a una cafeteria lligant amb una cambrera...
On son els altres pensaments amb la historia del Voldemort?
On és la història dels altres horricreus?
On és la escena a classe de pocions amb el remei per a tots els verins?. No s'enten massa be com el Harry salva al Ron de morir enverinat.
On és l'investigació sobre el llibre del princep mestís?
Però si acceptem que s'han eliminat per no allargar massa el film, el que no puc acceptar és el canvi del final: Un canvi a pitjor. On és la lluita entre els professors i els mortífags al castell? Hagués donat més acció al film i hagués quedat un final més emocionant! no entenc perquè l'han tret, no li trobo sentit.
I el Harry, al llibre està amagat sota la capa d'invisibilitat i el Dumbledore l'immovilitza amb un encanteri per a que no pugui intervindre. Aquí en canvi, es queda quiet com un estaquirot i clar, desprès es sent culpable de no haver fet rés. Quina mala idea que té el director, carregant-lo amb la culpa.
Bé, ja només queda una part, un llibre, però no us emocioneu, que el dividiran en dues pel·lícules.

1 comentari:

  1. És curiós... a mi em passa el contrari amb les pel.lícules dl Harry Potter: Per mi són bones adaptacions però males pel.lícules (excepte la tercera): Lentes, tendencioses, pesades, mal dirigides...

    ResponElimina

Comenta lliurement