diumenge, 27 de gener del 2008

Sèries noves

Si esteu cansats del 'Cor de la Ciutat', 'Aida' o similars, sapigueu que allí a fora van sortint altres sèries de TV. Algunes estan destinades a conventir-se en sèries de culte.
En ordre de preferència:

The office.
Molt interessant el que es pot fer amb un pressupost ínfim. Tal com diu el títol podem veure en aquesta sèrie un reflex del que succeeix realment en una oficina qualsevol amb els estereotips que solem trobar-hi. El director fatxenda, el pilota paranòic, la secretària guapa. etc...La sèrie està montada com si estèssin filmant un documental en viu deixant en evidència les situacions més quotidianes i ridícules que es produeixen en el dia a dia, i sobretot les cagades lamentables del jefe, que exerceix les seves funcions tan malament com és humanament possible. Molt recomanable.
Puntuació: 9

Dexter.
Un assassí en sèrie que alhora és forense de la policia. Representa que si no ha pogut reprimir el seu instint assassí almenys ha aprés a reconduïr-lo i només mata a assassins que han pogut esquivar la justícia. Entre víctima i víctima investiga com a forense el cas d'un assassí en sèrie i ajuda a la seva germaneta que també és policia. Tot plegat el fa un personatge interessant a l'estil de l'Hannibal Lecter.
Puntuació: 8

Rockefeller Plaza (30Rock).
Sèrie còmica, que no em fa riure estrepitosament però si que em fa somriure i és molt fàcil de digerir, que no es poc. Té molta ironia i força humor intel·ligent. Destaca la participació d'Alec Baldwin. Va d'un equip de guionistes d'una cadena de TV, la jefa del qual n'és la principal protagonista. Friki com ella sola, fan incondicional de Star Wars i incompetent en les relacions amb l'altre sexe, es rodeja d'una sèrie de personatges també força peculiars i extrems.
Puntuació: 8

Californication.
David Duchovny (Mulder de X-Files) a la vida real, es va ingresar en una clínica de desintoxicació per la seva addicció al sexe. El seu exhibicionisme el portava a situacions cada cop més compromeses. Aquesta sèrie, que ell protagonitza, sembla una parodia de ell mateix. És un escriptor de Los Angeles que te problemes d'inspiració des que el va deixar la seva dona. Intenta recuperar-la (la inspiració i la seva dona) mentre es tira tothom qui es troba en el seu camí. Clar que li possen molt fàcil.
Puntuació: 7

El show de Larry David (Curb your enthusiasm).
Un dels guionistes de Seinfeld, Larry David, s'ha fet la seva propia sèrie, on és ell el propi protagonista interpretant-se a ell mateix. És una sèrie minimalista on es veuen situacions molt a l'estil de la seva creació anterior (Seinfeld), o com es poden arribar a enredar les coses a base de malsentesos aparentment insignificants.
Puntuació: 7



Be, només em resta donar les gràcies als que m'heu recomanat i m'heu fet descobrir algunes d'aquestes sèries, si, si, a vosaltres em refereixo.

3 comentaris:

  1. D'aquestes només conec Dexter i he de dir que m'encanta l'història, tot i que el millor son els pensaments del protagonista i la seva "lògica".

    Ah, i aprofito per recomanar "Arrested Development". Es una comedia lleugera (episodis molt curts, no com Dexter, que els te de casi 1 hora!) pero amb un sentit del humor demolidor.

    ResponElimina
  2. Fa uns dies me van recomanar Dexter com la millor sèrie que existia en l'actualitat, de la que la seva segona part resulta molt mes atractiva que la mes que correcta la primera temporada. Buf quan d’entusiasme hi ha en la gent que vol recomanar una sèrie. Crec que generem una incorrecta opinió si relacionem al personatge de Dexter Morgan amb el d'Annibal Lecter. La puntuació que li has donat és mes que correcta, una bona recomanació.

    Sobre "The Office", possiblement poca gent sàpiga que es tracta d'una versió d'una sèrie anglesa, que segons els seus espectadors supera en escreix el seu homònim nord americà. No és una sèrie que personalment m'agradi gaire, m'agraden els personatges però trobo les situacions massa repetitives i l'aspecte de fals documental me cansa en excés. No és una sèrie que recomani. Poc mes que un 5.

    Arribant a "30 Rock", he de confessar que és una de les meves favorites, alguns dels seus episodis els considero amb un 10, però en una temporada tant llarga es possible que aparegui algun bunyol. Feia temps que no reia tant amb una sèrie, i això que considero que només som capaços de captar un 66% dels acudits, ja que la resta estan molt carregat d'ingredients geeks (o nerds) o d'actualitat estadounidenca. Increïble el paper de la seva protagonista i de l'Alec Balwing. La segona temporada perd una mica, però manté el seu nivell de mala llet. Sembla que aviat l’Alec Balwing deixarà la sèrie.

    ResponElimina
  3. Ha passat bastant temps des que vaig fer aquest post sobre les sèries. I h e de dir que ara canviaria alguna de les meves valoracions. Així que fare un nou post amb una mena d'actualització.

    ResponElimina

Comenta lliurement