diumenge, 27 de gener de 2008

Sèries noves

Si esteu cansats del 'Cor de la Ciutat', 'Aida' o similars, sapigueu que allí a fora van sortint altres sèries de TV. Algunes estan destinades a conventir-se en sèries de culte.
En ordre de preferència:

The office.
Molt interessant el que es pot fer amb un pressupost ínfim. Tal com diu el títol podem veure en aquesta sèrie un reflex del que succeeix realment en una oficina qualsevol amb els estereotips que solem trobar-hi. El director fatxenda, el pilota paranòic, la secretària guapa. etc...La sèrie està montada com si estèssin filmant un documental en viu deixant en evidència les situacions més quotidianes i ridícules que es produeixen en el dia a dia, i sobretot les cagades lamentables del jefe, que exerceix les seves funcions tan malament com és humanament possible. Molt recomanable.
Puntuació: 9

Dexter.
Un assassí en sèrie que alhora és forense de la policia. Representa que si no ha pogut reprimir el seu instint assassí almenys ha aprés a reconduïr-lo i només mata a assassins que han pogut esquivar la justícia. Entre víctima i víctima investiga com a forense el cas d'un assassí en sèrie i ajuda a la seva germaneta que també és policia. Tot plegat el fa un personatge interessant a l'estil de l'Hannibal Lecter.
Puntuació: 8

Rockefeller Plaza (30Rock).
Sèrie còmica, que no em fa riure estrepitosament però si que em fa somriure i és molt fàcil de digerir, que no es poc. Té molta ironia i força humor intel·ligent. Destaca la participació d'Alec Baldwin. Va d'un equip de guionistes d'una cadena de TV, la jefa del qual n'és la principal protagonista. Friki com ella sola, fan incondicional de Star Wars i incompetent en les relacions amb l'altre sexe, es rodeja d'una sèrie de personatges també força peculiars i extrems.
Puntuació: 8

Californication.
David Duchovny (Mulder de X-Files) a la vida real, es va ingresar en una clínica de desintoxicació per la seva addicció al sexe. El seu exhibicionisme el portava a situacions cada cop més compromeses. Aquesta sèrie, que ell protagonitza, sembla una parodia de ell mateix. És un escriptor de Los Angeles que te problemes d'inspiració des que el va deixar la seva dona. Intenta recuperar-la (la inspiració i la seva dona) mentre es tira tothom qui es troba en el seu camí. Clar que li possen molt fàcil.
Puntuació: 7

El show de Larry David (Curb your enthusiasm).
Un dels guionistes de Seinfeld, Larry David, s'ha fet la seva propia sèrie, on és ell el propi protagonista interpretant-se a ell mateix. És una sèrie minimalista on es veuen situacions molt a l'estil de la seva creació anterior (Seinfeld), o com es poden arribar a enredar les coses a base de malsentesos aparentment insignificants.
Puntuació: 7Be, només em resta donar les gràcies als que m'heu recomanat i m'heu fet descobrir algunes d'aquestes sèries, si, si, a vosaltres em refereixo.